De grondlegger van mijn hobby en dus van dit station, geboren op 16 augustus 1926 te Akersloot en zoon van een tuinder was van jongs af aan altijd buiten en enorm geïnteresseerd in het weer. Hij was ook één van de weeramateurs van het eerste uur en sloeg vaak geen VWK bijeenkomst over. Hij kende het weer en de natuur als geen ander en wist aan de hand van de natuur en een blik omhoog het weer als geen ander te verwachten. op 3 mei 2000 overleed hij. Aan hem heb ik deze hobby te danken en daarom deze website.
Het heeft een aantal jaren geduurt eerdat de weerhobby bij mij het licht zag. Pas rond mijn dertigste ben ik me fanatiek bezig gaan houden met het weer. Ook niet zo vreemd als het er eigenlijk al met de paplepel is ingegoten. Mijn vader was een weeramateur van het eerste uur en als kleine jongen werd me alles al verteld over hoe het weer in elkaar stak en dat vaak tot vervelens toe. In de puberteit ga je, je tegen je ouders verzetten en zo ook tegen de weerfanatie van mijn vader. Als het maar goed weer was wanneer ik wilde gaan zwemmen of als het maar droog was wanneer ik ging vissen, dan was het mij wel best. Tja dan gebeurt vaak het onmogelijke, mijn vader overleed op 3 mei 2000 en dan zit je ineens met veel weer instrumenten wat over is en wat moet je daar dan mee.  Ongewild ga je,je toch afvragen waar alles voor dient en wat dat "spul" nu eigenlijk doet. Toch wel leuk eigenlijk maar ik wilde meer en digitaal, zo kwam het dat ik in 2003 een heus weerstation heb aangeschaft. Een Huger WMR 928N digitaal en aan te sluiten op een PC waardoor je 24uur per dag registratie hebt en niet meer alleen de beschikking hebt over minimum en maximum waarde.
In het voorjaar van 2010 deed de Meteohub zijn intrede, een mini PC speciaal voor weerstations waardoor de normale energie verslindende PC gewoon uit kon en de data opslag en verwerking van gegevens naar het internet gewaarborgd bleef.

Ja en dan het ''Moment Supreme'' ; 15 oktober 2010 zijn we overgegaan op het weerstation der weerstations, de Davis Vantage Pro2 met actieve ventilatie, hierdoor warmt de sensor behuizing niet ongewenst op door de zonnestralen vooral in de beschutte achtertuin waarin ik meet is dit een uitkomst. De data zijn vooralsnog veel belovend.
Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.........
Over Weerstation Arnhem.
Pa (1926 - 2000)
Klaas Luitje Mooy
Weerstation Arnhem
Copyright © 2010 by Robert Mooy   ·   All Rights reserved   ·   E-Mail: webmaster@weerstationarnhem.nl
Home     •    Aktueel     •   Grafieken     •    Fotografie    •     Downloads     •     Links     •     Contact    •     Over WSA